Bluetooth-headset: Hvordan fungerer de?

I dag forlater nye telefoner og PC kablede porter til fordel for trådløs tilkobling.Dette er fordi den nye Bluetoothheadsetfrigjør deg fra bryet med ledninger, og integrer funksjoner som lar deg svare på anrop uten å bruke hendene.

Hvordan fungerer trådløse/Bluetooth-hodetelefoner?I utgangspunktet det samme som de kablede, selv om de sender via Bluetooth i stedet for ledninger.

rtfg

Hvordan fungerer headsettet?

Før vi svarer på spørsmålet, må vi kjenne til teknologien som hodesettene inneholder generelt.Hovedformålet med hodetelefoner er å fungere som en transduser som konverterer elektrisk energi (lydsignaler) til lydbølger.Driverne til hodetelefonene ertransdusere.De konverterer lyd til lyd, og derfor er de essensielle elementene i hodetelefoner et par drivere.

Kablede og trådløse hodetelefoner fungerer når et analogt lydsignal (vekselstrøm) passerer gjennom driverne og forårsaker en proporsjonal bevegelse i membranen til driverne.Bevegelsen av membranen beveger luften for å produsere lydbølger som etterligner formen på AC-spenningen til lydsignalet.

Hva er Bluetooth-teknologi?

Først må du vite hva Bluetooth-teknologi er.Denne trådløse tilkoblingen brukes til å overføre data mellom faste eller mobile enheter over korte avstander, ved hjelp av høyfrekvente bølger kjent som UHF.Spesielt bruker Bluetooth-teknologi radiofrekvenser i området 2,402 GHz til 2,480 GHz for å overføre data trådløst.Denne teknologien er ganske kompleks og integrerer for mange detaljer.Dette er på grunn av det utrolige utvalget av applikasjoner den tjener.

Hvordan fungerer Bluetooth-headset

Bluetooth-headsettet mottar lydsignaler via Bluetooth-teknologi.For å fungere ordentlig med en lydenhet, må de være synkronisert eller trådløst koblet til slike enheter.

Når de er paret, oppretter hodetelefonene og lydenheten et nettverk kalt Piconet der enheten effektivt kan sende lydsignaler til hodetelefonene via Bluetooth.På samme måte sender hodetelefoner med intelligente funksjoner, stemmestyring og avspilling informasjon tilbake til enheten via nettverket.Etter at lydsignalet er fanget opp av headsettets Bluetooth-mottaker, må det passere gjennom to nøkkelkomponenter for at sjåførene skal gjøre jobben sin.Først må det mottatte lydsignalet konverteres til et analogt signal.Dette gjøres gjennom de integrerte DAC-ene.Lyden sendes deretter til en hodetelefonforsterker for å bringe signalet til et spenningsnivå som effektivt kan drive sjåførene.

Vi håper at du med denne enkle guiden vil kunne forstå hvordan Bluetooth-headset fungerer.Inbertec er profesjonell på kablede headset over år.Vårt første Inbertec Bluetooth-hodesett kommer snart i første kvartal 2023. Vennligst sjekkwww.inbertec.comfor flere detaljer.


Innleggstid: 18. februar 2023